informatie

Tips om het vakantiegevoel langer vast te houden

Ook een geweldige tijd gehad in Chersonissos? Houd het gevoel vast!

Heb jij ook zo’n heerlijke vakantie gehad? Zo een waarvan je wenst dat er geen einde aan zou komen? Maar helaas, na een aantal waanzinnig lekkere dagen of weken is de tijd aangebroken om weer richting huis te gaan. En hoe hoe je dat relaxte zomergevoel vast als je weer eenmaal in het niet zo zonnige Nederland bent, en weer hard aan de studie of aan het werk moet? Wij geven je 10 simpele tips waarmee jij je zomergevoel langer kunt vasthouden!

Doe iets met je vakantiefoto’s

Wat er tegenwoordig vaak gebeurt met een digitale camera, is dat de foto’s op de computer worden gezet en er verder niet veel naar omgekeken wordt. Om het vakantiegevoel te behouden moet je dit juist niet doen! Laat je mooiste foto’s afdrukken op fotopapier en ga eens lekker een middagje knippen en plakken voor een mooi fotoboek. Zo houdt je niet alleen zelf het vakantiegevoel lekker vast, maar heb je ook nog wat moois om aan vrienden of familie te laten zien. Ook het delen van jouw vakantiefoto’s via Facebook zorgt ervoor dat jij jezelf die geweldige vakantie in Chersonissos nog langer zult herinneren!

Alle jongerenvakanties naar Chersonissos vergelijken

Gebruik geuren om herinneringen op te halen

Geuren roepen een bepaald gevoel bij je op. Zo ook al die lekkere geurtjes van de vakantie. Voor een verfrissend vakantiegevoel kun je je eens douchen met die douchegel uit het hotel waar je jouw vakantie hebt doorgebracht. Maar je kunt je bijvoorbeeld ook na een bezoekje aan de zonnebank (of als je van het strand of uit de tuin komt als het lekker weer is) insmeren met die heerlijke after sun die je op vakantie gebruikte.

Eet buitenlandse gerechten

Op vakantie eet je vaak anders – lekkerder – dan thuis. Plan thuis elk weekend een avond in waarop je extra aandacht besteedt aan het avondeten. Zo kun je elke keer een gerecht kiezen uit het land waar je op vakantie bent geweest, maar je kunt dit natuurlijk ook uitbreiden. Kies bijvoorbeeld wekelijks een thema, zoals elke week een ander vakantieland, en koppel daar een gerecht aan. Zo kun je in elk geval een avond per week het vakantiegevoel vasthouden en genieten van een niet-Nederlandse maaltijd!

Ga eropuit!

Misschien is het als je terugkomt in Nederland slecht zomerweer. Kan gebeuren, maar blijf vooral niet binnen hangen! Maak een bos- of strandwandelingen, ga een stuk fietsen of ga ergens wat drinken. Als je bezig blijft met leuke dingen, dan zul je vanzelf dat ontspannen vakantiegevoel langer vasthouden.

Een noodoplossing voor als deze tips niet werken?

En als alle bovenstaande tips niet werken, dan is er nog maar één ding dat kan helpen: plan of boek alvast een nieuwe vakantie! Misschien laat je budget het niet toe om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, maar je kan ook alvast bedenken waar je volgend jaar heen kunt gaan. Ga die vakantieboeken maar halen bij het reisbureau of bekijk het aanbod van verschillende reisorganisaties op hun websites . Op die manier kun je al een goed beeld vormen van de ultieme vakantie voor volgend jaar. Heerlijk toch dat gevoel van uitkijken naar een nieuwe vakantie?

Handige tips & blog

strand van chersonissos

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische ho...

Totally Summer 2016 in Chersonissos

Totally Summer Op Kreta kent Totally Summer twee verschillende edities, een supervette indoor-editie in Club Sensation, de grootste club van Chersonissos en na...