vliegreizen

Vliegen naar Chersonissos

De leukste jongerenreis maak je met het vliegtuig!

Wanneer je kiest om te vliegen naar Chersonissos krijg je te maken met verschillende vragen. Op welk vliegveld in de buurt van Chersonissos land ik, hoelang duurt een vlucht Chersonissos vanuit Nederland en hoe is het vervoer tussen de luchthaven en je accommodatie in Chersonissos geregeld?

Alle jongerenvakanties naar Chersonissos vergelijken

Vliegduur naar Chersonissos

vliegen-naar-chersonissos

Vanaf Amsterdam duurt een vlucht naar Chersonissos ongeveer 3,5 uur. Vluchten naar Chersonissos vanaf Weeze, Eindhoven of Maastricht duurt zelfs maar ongeveer drie uur. Je bent dus in een mum van tijd op je vakantiebestemming in Chersonissos!

Vliegveld Chersonissos: Heraklion Airport

vliegveld-chersonissos

De grootste luchthaven van Kreta en de 2e van heel Griekenland ligt op vijf kilometer afstand van de hoofdstad van Griekenland: Heraklion en ongeveer 26 kilometer ten westen van Chersonissos. Het grote vliegveld heeft sinds 2005 een nieuwe hal met een oppervlakte van bijna 19.000 vierkante meter. In de zomer zorgt de grote drukte vaak voor lange wachttijden op dit vliegveld. Om deze drukte beter te kunnen managen opent Heraklion Airport in de zomer van 2015 een heel nieuw vliegveld (Kastelli Pediados) op kleine afstand van het oude vliegveld. Daardoor wordt een vliegvakantie naar Chersonissos nog interessanter!!

Vervoer van Heraklion naar Chersonissos

Chersonissos heeft geen eigen vliegveld, het dichtstbijzijnde Chersonissos vliegveld ligt op ongeveer 26 kilometer in Heraklion, de hoofdstad van Kreta, op ongeveer 20 à 25 minuten rijden van Chersonissos. Vanaf het vliegveld is het dus een kleine 25 minuten rijden naar je accommodatie, afhankelijk van hoe je je reis geboekt hebt kun je opgehaald worden door je reisorganisatie of met een taxi vanaf Heraklion Airport naar je accommodatie reizen voor een paar euro en vele male sneller dan wanneer je langs de hotels van je medereizigers moet.

Handige tips & blog

strand van chersonissos

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische ho...

Totally Summer 2016 in Chersonissos

Totally Summer Op Kreta kent Totally Summer twee verschillende edities, een supervette indoor-editie in Club Sensation, de grootste club van Chersonissos en na...