informatie

Excursie Samariakloof Griekenland

Een aanbevolen excursie!

Voor de avontuurlijke jongeren die naast zon, zee, strand, feesten en zuipen ook nog iets meer willen zien van het eiland en de natuur rondom Chersonissos raden we het aan zeker een kijkje te gaan nemen bij de prachtige Samaria kloof Griekenland op Kreta. Deze grootste kloof van Europa is maarliefst 18 kilometer lang en begint landinwaarts en voert zo langzaam naar zee.

Alle jongerenvakanties naar Chersonissos vergelijken

Een ontzettend gave ervaring

samariakloof

Tijdens deze geweldige tocht door de Samaria kloof kom je steile rotswanden tegen en wandel je de 18 kilometer naar beneden. Van boven tot beneden ben je ruim 1200 meter afgedaald en kun je onderweg klimmen en zwemmen in een van de meertjes die zich in de kloof gevormd hebben. Op sommige plaatsen is de kloof slechts vier meter breed en maar liefst 500 meter hoog. Dit geeft een enorme kick en is een spannende en zeer gave ervaring die je zeker moet checken tijdens je vakantie in Chersonissos.

Ga met jouw reisorganisatie!

De meeste reisorganisaties, ook die voor jongeren zoals Beachmasters en Gogo organiseren excursies naar de Samariakloof op Kreta. Je reist dan per bus naar het begin van de kloof om vervolgens aan de wandeling naar beneden te beginnen. Het kost een paar tientjes maar dan kun je wel zeggen dat je deze geweldige ervaring hebt meegemaakt, zeker de moeite waard!

Eigen vervoer

Op eigen vervoer de Samariakloof bezoeken kan alleen wanneer je een auto huurt, met een taxi is het vanuit Chersonissos in ieder geval niet te betalen. Huur je een auto, dan ben je ongeveer drie uur onderweg aangezien je op de meeste wegen van Kreta niet hard kunt rijden. Daarnaast zul je wanneer je bovenaan parkeert terug moeten komen naar het beginpunt.

Waar vind je de Samariakloof?

De Samariakloof vind je aan de zuidwestkust van Kreta op ongeveer 200 kilometer van Chersonissos en is ondanks de afstand die je moet afleggen zeker de moeite waard!

Handige tips & blog

strand van chersonissos

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische ho...

Totally Summer 2016 in Chersonissos

Totally Summer Op Kreta kent Totally Summer twee verschillende edities, een supervette indoor-editie in Club Sensation, de grootste club van Chersonissos en na...