informatie

Praktische tips voor jouw Chersonissos vakantie!

Handige tips voor jouw jongerenvakantie

In Chersonissos is het altijd feest. Om dit feest allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij even op een rij gezet wat handig is om te weten. Een jongerenvakantie is leuk om mee te maken, maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Na dit artikel ben je er helemaal klaar voor om hard te gaan in Chersonissos.

Alle jongerenvakanties naar Chersonissos vergelijken

Reisdocumenten

Om gedoe te voorkomen, moet je in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Dit kan een paspoort of ID kaart zijn. Het zou natuurlijk lullig zijn als al je vrienden wel het vliegtuig in mogen maar jij niet. Lopen naar Chersonissos wordt bij deze ook afgeraden, dus vergeet gewoon niet om een geldig reisdocument mee te nemen!

Weer

Het weer in Chersonissos is vrijwel altijd heerlijk in de zomermaanden. Temperaturen stijgen met gemak tot de 30 graden. Daarnaast zit je op een eiland als Kreta altijd goed met die frisse zeewind. Zorg wel dat je je goed insmeert, vooral de eerste dagen. Door de frisse wind van de zee heb je niet door dat de zon zo fel is, daardoor kan je snel verbranden.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is ook iets waar je rekening mee moet houden in Chersonissos. De tijd loopt namelijk één uur voor op onze tijd. Zet dus allemaal je horloge een uur vooruit om misverstanden te voorkomen. Je vrienden een uur laten wachten verbeterd natuurlijk ook niks aan de sfeer in de groep…

Taal

In Chersonissos red je het over het algemeen wel met Engels taalgebruik. Ook Duits kan je verder helpen hier. Nederlanders zijn er in overvloed, dus vaak kan je gewoon Nederlands praten. Daarnaast moet je wel even opletten op sommige Griekse woorden. Zo betekent het Griekse “nè” namelijk “ja” in het Nederlands. Handig om van tevoren te weten natuurlijk, dan denk je achteraf niet van; “He, dat Griekse meisje wilde dus wél met me dansen.”

Drinken

Drinken doe je vooral ’s avonds, dat is algemeen bekend. Maar naast al die alcohol moet je af en toe ook gewoon water en andere (niet-alcoholische) dranken drinken. Water uit de kraan kan je beter niet drinken. Zorg dus dat er voldoende water aanwezig is!

Openbaar vervoer

Om het half uur komt er een bus die langs de grote plaatsen op het eiland gaan. Goed geregeld dus!

Eten

Grieken zijn gewend laat pas te eten. Dit heeft alles te maken met het warme weer. Rond een uur of negen gaan de meeste Grieken een hapje eten. Kijk dus niet verbaasd op als je ziet dat rond 7 uur alle terrassen nog steeds leeg zijn.

Strand

Het strand is ook een hoogtepunt van je vakantie. Hier kan je relaxed genieten van de warmte, de zon & de zee, je muziek en een verkoeld drankje. Let alleen wel op zee-egels & stenen in het water. Dit kan voor lelijke wonden zorgen, en dat wil je niet. Vaak moet er antibiotica aan te pas komen en dan kan je alcohol wel vergeten tijdens je vakantie.

Meer informatie over Chersonissos nodig?

Hopelijk heb je nu voldoende informatie over Chersonissos. Er is natuurlijk nog zo veel meer te vertellen over het zonnig Chersonissos. Op de site vind je nog veel meer informatie over onder andere het uitgaanleven, de activiteiten & leuke restaurants in Chersonissos. Ook de blog staat regelmatig vol met leuke weetjes, houdt daarom de site goed in de gaten!

Handige tips & blog

strand van chersonissos

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische ho...

Totally Summer 2016 in Chersonissos

Totally Summer Op Kreta kent Totally Summer twee verschillende edities, een supervette indoor-editie in Club Sensation, de grootste club van Chersonissos en na...