informatie

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische hotspots, die allemaal op hun eigen manier uniek zijn. Op het eiland Kreta vind je bijvoorbeeld Chersonissos. Deze badplaats is vooral populair onder Nederlandse jongeren en staat bekend als dé plek om helemaal los te kunnen gaan tijdens een vakantie. Meestal wordt ervoor gekozen om met een groep vrienden naar Chersonissos, ook wel afgekort tot Cherso, te gaan. 

Wat kun je verwachten van Chersonissos?

Mensen die niet eerder in Chersonissos zijn geweest, doen er goed aan om zich eerst in te lezen over deze badplaats. Alvorens het boeken van een vakantie is het immers wel fijn om te weten wat je kunt verwachten. Chersonissos is de ultieme bestemming voor een jongerenvakantie. Dit komt voornamelijk door het grote aantal uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het overgrote deel van de bars, clubs en andere uitgaansgelegenheden richten zich op Nederlanders en sommige hebben zelfs een Nederlandse eigenaar. 

Populair onder Nederlanders

Chersonissos is een zeer geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit heeft ervoor gezorgd dat er door de jaren heen steeds meer Nederlandse uitgaansgelegenheden zijn ontstaan. Het populaire ‘t Hof van Holland is hier een goed voorbeeld van. Hierdoor is de badplaats mateloos populair onder Nederlandse jongeren. Bovendien bestaat het uitgaanspubliek in Chersonissos in de zomer vrijwel uitsluitend uit Nederlanders. Dit maakt Chersonissos een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder de Nederlandse tieners.  

Bekend van tv

Een groot deel van de Nederlanders heeft van Chersonissos gehoord, onder hen velen die zelf nooit in Griekenland zijn geweest. Dit komt voornamelijk door het grote succes van Oh Oh Cherso. Deze televisieserie volgde een aantal jongeren uit Den Haag die op vakantie gingen naar Chersonissos. De serie werd uit het niets een grote hit in Nederland, zo groot dat mensen meer dan tien jaar na dato nog steeds weten waar je het over hebt als je ‘Oh Oh Cherso’ noemt. Het programma was zo’n succes dat Nederlanders er massaal naar keken en de kijkcijfers van RTL5 nog nooit zo hoog waren. 

Overnachten in Chersonissos

Indien jij van plan bent om naar Chersonissos te gaan, dien je zorgvuldig een verblijfplaats uit te zoeken. Je kunt er hierbij voor kiezen om in een dorp in de omgeving van de bekende badplaats te verblijven, maar dit zorgt helaas wel voor langere reistijden en extra kosten. Daarom is het in veel gevallen prettiger om in Chersonissos zelf te verblijven. Om zekerheid te hebben en geld te besparen, kun je het beste ruim van te voren je verblijfplaats boeken. Mocht het een lastminute plan zijn, dan is het veelal ook mogelijk om alsnog een mooie verblijfplaats te vinden. 

Last minute een accommodatie vinden

Via het internet kun je relatief gemakkelijk een accommodatie vinden in Chersonissos. Het is hier in de zomerperiode erg druk, maar de populariteit van de badplaats heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er veel verblijfplaatsen in en rondom de stad zijn. Waar vraag is, ontstaat vanzelf aanbod en dat is precies wat hier is gebeurd. Er zijn talloze verschillende accommodaties beschikbaar, van hotel tot luxe villa, het is allemaal te vinden in Chersonissos. Ook als je last minute een vakantie wilt boeken, is het met het nodige uitzoekwerk geen hogere wiskunde om een mooie accommodatie te vinden voor jou en je vrienden. 

Wat zoek je in een accommodatie?

Voordat je een accommodatie boekt, dien je voor jezelf eerst duidelijk te hebben wat je precies zoekt in een accommodatie. Tussen accommodaties onderling kunnen grote verschillen bestaan, die in grote mate impact kunnen hebben op je vakantie. Wil je samen met je vrienden een villa huren, of kies je er toch liever voor om allemaal een eigen hotelkamer te boeken? Het is belangrijk om dit vooraf goed te overleggen met je vrienden. Het gaat er immers om dat jullie samen kunnen genieten van een amusante vakantie. Door samen te brainstormen over de mogelijkheden die er zijn, kom je er vanzelf achter wat de meerderheid van de groep het best lijkt.

De vlucht naar Chersonissos

Het is belangrijk om een goede accommodatie te regelen voor je verblijf in Chersonissos, maar de vlucht mag uiteraard ook niet ontbreken. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te inventariseren welke mogelijkheden er zijn. Als je last minute naar Chersonissos wilt gaan voor een vakantie, dien je op zoek gaan naar vluchten die landen op Heraklion Airport. Dit is het grootste vliegveld van Kreta en ligt op zo’n 25 minuten rijden van Chersonissos. Meestal is het ook op het laatste moment redelijk eenvoudig om een vlucht naar Heraklion te vinden, dus ook de mensen die hun reis last minute aan het plannen zijn, kunnen op de gewenste bestemming aankomen. 

Last minute vliegen met grote groepen

Het vinden van een last minute vlucht naar Kreta voor één of twee personen is meestal niet moeilijk. Als je daarentegen met een grote groep vrienden naar het zonnige Griekenland wilt reizen, kan het lastig zijn om lastminute vlucht te boeken. Meestal dien je in dat geval verschillende vluchten in te plannen. Last minute zijn er per vliegtuig meestal slechts enkele plekken beschikbaar. Daarom is de kans aanwezig dat jij en je vrienden niet allemaal dezelfde vlucht kunnen nemen wanneer jullie last minute naar Chersonissos willen vliegen. Dat is jammer, maar uiteindelijk maakt het voor de rest van de vakantie weinig verschil. De rest van de vakantie kun je immers volledig samen spenderen. 

Verschillende vliegvelden

Als je last minute een vlucht voor een relatief grote groep nodig hebt, is het verstandig om je niet te beperken tot de Nederlandse luchthavens. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vanaf Düsseldorf Airport naar Heraklion te vliegen. Dit is voor sommige Nederlanders een stuk verder rijden dan Schiphol, maar als dat betekent dat je met al je vrienden tegelijk kunt vliegen, is dat de autorit zeker waard. Daarom is het slim om je te verdiepen in de mogelijkheden die er naast Schiphol en Eindhoven Airport zijn. De kans is aanwezig dat het je dan wel lukt om last minute een vlucht te vinden waar genoeg plekken vrij zijn voor jou en je volledige vriendengroep.

Boek je vlucht en verblijf samen

Het vinden van een plek om te verblijven in Chersonissos is niet makkelijk, vooral niet wanneer je last minute wilt boeken. Ditzelfde geldt voor de vlucht naar Heraklion. Echter, door de vlucht en de plek waar je verblijft samen te boeken, bespaar je jezelf een hoop gedoe. Er zijn verschillende aanbieders die volledige vakanties naar Chersonissos aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar het aanbod van Sunweb. Dit is niet voor niets een van de bekendste reisorganisaties van ons land. Hier vind je namelijk een groot aanbod van verschillende geweldige vakanties. Bij Sunweb vind je veelal zeer eenvoudig en snel een geschikte vakantie voor jou en je vrienden.

Alle jongerenvakanties naar Chersonissos vergelijken

Handige tips & blog

strand van chersonissos

Een last minute naar Chersonissos

Ieder jaar reizen er ongeveer een half miljoen Nederlanders af naar Griekenland om vakantie te vieren. Door het hele land verspreid zijn er toeristische ho...

Totally Summer 2016 in Chersonissos

Totally Summer Op Kreta kent Totally Summer twee verschillende edities, een supervette indoor-editie in Club Sensation, de grootste club van Chersonissos en na...